Avantajele colaborarii cu o firma de administrare proprietati in Cluj Napoca

Avantajele colaborarii cu o firma de administrare proprietati in Cluj Napoca

Ai o proprietate achizitionata pentru investitie? Inainte de a decide daca o gestionezi pe cont propriu sau apelezi la ajutorul unei firme specializate in administrarea proprietatilor imobiliare (property management), trebuie sa intelegi ce se intampla atunci cand inchiriezi .

Ce inseamna de fapt " property management" ? Iata o scurta descriere a acestui serviciu:

https://www.edenimobiliare.ro/property-management.html

Desigur, un investitor la inceput de drum, va face urmatorul calcul:Venitul din chirie-(rata bancara+cheltuieli)=PROFIT

Nu trebuie sa trecem insa cu vederea cateva aspecte foarte importante cum ar fi: timpul si energia proprietarului  alocata pentru fiecare chirias, mantenanta imobilului, taxele…

GASIREA CHIRIASULUI

Gasirea unui chirias “perfect” este destul de greu de realizat. Nu este de ajuns sa postezi un anunt de inchiriere intr-un ziar local. Trebuie sa fii pregatit pentru zecile de vizite la apartament, minute intregi de conversatii si negocieri , satisfacerea tuturor cerintelor chiriasilor. Poate il gasesti imediat, poate dureaza cateva luni, iar proprietatea ramane neinchiriata.

O firma specializata stie cum sa iti faca cunoscuta proprietatea si sa iti gaseasca in cel mai scurt timp chiriasii cei mai buni la cel mai competitiv pret de pe piata. Aceasta are in baza de date clienti “in asteptare” care sunt deja selectionati si pregatiti de mutare. 

INTRETINERE:

Detinerea unei proprietati implica gestionarea de rutina si cea de urgenta a acesteia. Este cunoscut faptul ca, un chirias uzeaza mai mult o proprietate decat proprietarul , astfel incat casele inchiriate necesita mai multa atentie si reparatii uzuale.

Situatiile de urgenta apar pe nepregatite, la orice ora din zi sau din noapte, iar cineva trebuie sa fie mereu pregatit sa le faca fata. Poti sa o faci singur sau poti apela la o firma specializata care va gestiona toate aceste evenimente neplacute in locul tau 24-24, 7 zile pe saptamana

RELATIA CU CHIRIASII

Din pacate, nu toate sunt “roz” de fiecare data. Uneori, chiriasii sunt nemultumiti pentru diferite aspecte: de la hota din bucatarie care face zgomot, la vecinul de vis a vis care se asculta muzica cu volum maxim sau la cainele din fata blocului care latra noaptea sub geamul de la dormitor.  Dvs sunteti persoana de contact a chiriasului, prin urmare, va suna ori de cate ori va avea o nemultumire.

Odata pe luna trebuie verificat daca s-au platit cheltuielile, facturile de utilitati si nu in ultimul rand, chiria.

Urmeaza chestiunile fiscale, acoperirea asigurarilor, cheile, inventarele, obtinerea certificatelor energetice si cele de siguranta pentru gaz, electricitate. 

Apoi, ar trebui sa verificati proprietatea macar 1 data la 3 luni, sa faceti o mica inspectie pentru a va asigura de buna functionalitate mobilierului si utilitatilor existente: lista continua 

Puteti sa alegeti sa va ocupati singur de toate aceste problem, sau sa colaborati cu un  manager bun , care va rezolva toate aceste lucruri in locul  dvs! 

GESTIONARE PE CONT PROPRIU VS PROPERTY MANAGEMENT

O firma specializata pe managementul proprietatii va percepe o taxa lunara de administrare, care variaza in functie de serviciile oferite.

Daca chiriasii suna de cateva ori pe luna, sunt nemultumiti, intarzie cu chiria, nu achita la timp cheltuielile, poate merita sa achitati o taxa de management si sa va folositi timpul asa cum credeti mai bine.

Cat valoreaza TIMPUL pentru dvs? Suna acum pentru o oferta de pret !

Specialistii nostri in administrarea proprietatilor te vor ajuta sa stabiliti chiria optima de pe piata si sa gasiti impreuna  un plan de marketing care va genera cel mai bun profit pentru dvs.

Folosim cele mai eficiente instrumente de publicitate disponibile pe piata si colaboram cu colegi de la alte agentii si firme din domeniul imobiliar, astfel incat sa minimizam perioada neocupata a proprietatii.

Ne focusam pe gasirea unui chirias care sa corespunda cu preferintele dvs, responsabil, onest, cu credibilitate financiara.

Intocmim un contract de inchiriere care sa respecte legea locuintei ,precum si cerintele si obligatiile ambelor parti. Ne asiguram de asemenea ca viitorul chirias va achita o garantie pentru proprietatea inchiriata. 

Vrei sa afli mai multe despre serviciile noastre?

https://www.edenimobiliare.ro/servicii-de-administrare-imobile-cluj.html

Ai nevoie de ajutor? Ne puteti contacta pe